Reklam Alanı

EGE SOFRASINDAN ISPANAK YOĞURTLAMASI

   EGE SOFRASINDAN ISPANAK YOĞURTLAMASI

 Ispanak yemeniz gerektiğini bilip yemek, istemiyorsanız,çocuklarınıza ıspanağı bir türlü yediremiyorsanız, kış aylarında et yemekleri kadar sebze yemeniz gerektiğini de bilip,hangi sebzeyi nasıl  ve ne şekilde, vitamin değerini koruyarak pişireceğinize emin olamıyorsanız, bu tarif aslında tam size göre.

     Peki ya benim sebzelerle tanışmam nasıl oldu? Öncelikle üniversite eğitimi almış olan  çoğu kişi bilir ki, aslında üniversite okumak kadar zor olan bir şeyde, ne yiyeceğim sorunudur. İşte tam da üniversite yıllarımda bu duyguları, yemek yemeği çok seven biri olarak fazlasıyla yaşamış bulunmaktayım.Hem ucuz,hemde besin değerleri yüksek şeyler aramak için pazar pazar gezen kızlardan biriydim bende.Derslerimi,günlük aktivitelerimi pazarları düşünerek düzenlerdim.Hafta içi var olan ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra, kalan demir paralarımla tutardım çarşının yolunu.Yaklaşık 4 veya 5 lira bozuk para ile 7 farklı ürün alırdım.        Aldığım ilk sebzem ıspanak olurdu.Daha yurda dönerken yapacağım ıspanak yemeğini hayal eder, keyifle ve bol tebessümle yurduma dönerdim.

       Evet şimdi siz de bu tarifi merak edip yapmak istiyorsanız lütfen aşağıda yazdığım,aynı tadı  ve görseli elde etmek için püf noktalar dediğim kısımları dikkatle okumanızı istiyorum:)
 Ben ıspanağın tadına tam alışma sürecinde, biraz zorlandığım için bu çok basit tarifime küçük birkaç şey eklemiştim.Şimdi size o tarifi vereceğim.

  MALZEMELER :
Bir adet orta boy patates
10 adet ıspanak (aldığınız zaman göreceksiniz kök şeklinde ayrılmış olacak onları sayar yaklaşık 10 adet gibi ayarlarsınız)
1 kase süzme yoğurt(süzme olmasa da olur ama bu ayrı bir tat veriyor inanın)
4-5 adet kurutulmuş kırmızı biber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Tarifi:

    Önceden yıkadığımız (bol suyla yıkayın ;çünkü ıspanak kum tutan bir bitkidir)ıspanakları doğruyoruz.
patatesimizi kızartıyoruz,kuru biberlerimizi doğrayıp kızartıyoruz.bir tabağa alıyoruz.
doğradığımız ıspanağı, kızartmaları aldığımız tavaya koyuyoruz ve yaklaşık 5 dakika kadar kavuruyoruz(çok fazla kavurmayın biraz yeşilliği kırılana kadar kavurun ki vitaminleri sabitlemiş olalım)Ocağı kapatacakken ıspanakları bir kenara itelim ki yağı ortaya çıksın tavanın dibinde var olan yağa pul biberleri atarak yaklaşık 10 saniye kızartalım ve sonra ocağı kapatalım.Sonrasında ise bunu soğumaya bırakalım. Sarımsağımızı soyup, tuzunu ekleyip eziyoruz.Süzme yoğurdumuzu,suyla sevdiğimiz kıvama gelene kadar  karıştırıyoruz.Bir tabağa soğumuş olan ıspanağımızı koyup, üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz.Sonra patates ve biber kızartmalarımızı döküyoruz .Pul biberimiz, yoğurda güzel bir kırmızılık verdi ve ekstra pul biber yağ sosu yapmak zorunda kalmadık:)
ıspanağımız hazır afiyet olsun.Bu tür tariflerimin devamı için lütfen takipte kalın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİS GİBİ BUĞDAY KOKULU MUĞLA TARHANASI

HAMSİ Yİ BİR DE BÖYLE DENEYİP HAMSİ YEDİĞİNİZİ BİLİN

KANLICA MANTARINI BİRDE BÖYLE DENEYİN - CEYDA GÜNAY