Reklam Alanı

HAMSİ Yİ BİR DE BÖYLE DENEYİP HAMSİ YEDİĞİNİZİ BİLİN

  ZEYTİNYAĞLI HAMSİ TAVA

    Balık deyince pişmesi ayrı,kokusu ayrı,temizlemesi ayrı dert diyenlere,balık çok önemli bir besin kaynağı,B12 açısından bir hazine.Haftada bir tüketmemiz gerekiyor.Hamsi, kış aylarının vazgeçilmezi.Kilosu 10 lira,biz yarım kilo alıyoruz 2 defa
yapıyoruz.Bu yazımda sizlere,hamsi nasıl çıtır çıtır olur,nasıl balık sonrası koku gider?Onlara değineceğim.Bazı ipuçları vereceğim.
       Öncelikle hamsimiz taze mi?Lezzetin altın kuralı tazelikten geçer.Balıklarımızın solungaç kısımları kırmızıysa pulları parlak ve balığın derisi gerginse o balık tazedir.Gözlerinden de anlaşılır,gözleri buğulanmaya ve solmaya başlamışsa o balık bayatlıyor demektir.Balığımız taze temizledik,yıkadık suyunu akıtması için süzgece koyduk ve suları aktı.

     Yine taze olan mısır unumuzu,bir tabağa koyuyoruz ve balığı bu unla unluyoruz. Özellikle mısır unu koyduk ki daha çıtır çıtır daha kokulu oldu.Zeytinyağımızı koyduk,biraz ısındı.sonra balıklarımızı yağa koyuyoruz.Hamsi az yağda  pişer düşüncesine karşıyım.Biraz yağlı olacak tava.Kızartıp alıyoruz.
    Peki eve sinen koku nasıl çıkar? Limon kabukları varsa hemen bir cezveye doğrayıp kısık ateşe koyuyoruz veya cezveye su koyup üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyuyoruz,ikisi de yok o zaman meyve kabukları doğrayıp cezveye suyla koyuyoruz.Yine kısık ateşte o kaynıyor.

    Bizim evimiz sobalı,ben sobanın üstüne koyuyorum.Üzerine de bir parmak vicks koyuyorum.Kış aylarındayız,hem nefesimizi açıyor hemde meyve kabuklarının etkisini arttırıyor.Afiyet olsun :) 

                                                   CEYDA GÜNAY

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİS GİBİ BUĞDAY KOKULU MUĞLA TARHANASI

KANLICA MANTARINI BİRDE BÖYLE DENEYİN - CEYDA GÜNAY